Aansluiten op de actualiteit verhoogt je ranking op Social Media. Hoe doe je dat?

 

 

Tegenwoordig is jezelf laten zien op social media bijna onvermijdelijk. Ik zeg ‘bijna’, want als jouw doelgroep niet op social media zit, dan ga je ze ook niet bereiken via social media. Maar goed, om zichtbaar te worden zul je jezelf vanuit je beroep regelmatig moeten laten zien op social media. Nieuws op social media gaat zo snel dat je met één ‘post’ niet komt. Die is al snel vervlogen en oud. Dus niet meer bovenaan. En dit wordt dan ook niet meer gezien als je een paar dagen later op social media komt.

 

 

Dus regelmatig iets over je beroep posten is belangrijk.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat het te veel is, en dat je aan het overschreeuwen bent, want social media gaat zo snel, dat ze echt niet alles van je kunnen zien.

En mochten ze iets vaker iets van je zien, dat is alleen maar goed. Bij herhaling blijf je langer in iemands geheugen zitten. Hoe dat werkt, lees je weer in deze blog.

 

Als je iets post, hoe kun je er dan voor zorgen dat het door meerdere mensen gelezen gaat worden?

Door aan te sluiten op de actualiteit. Omdat de actualiteit altijd wel onderwerpen heeft die mensen aanspreken, worden deze eerder opgemerkt uit de zee van social media ‘posts’. Ook de zoekmachines van Google met onbegrijpelijke algoritmes reageren op de actualiteit. Dit is de manier hoe persberichten eruit springen; door aan te sluiten bij de actualiteit.

 

Maar hoe doe je dat dan? Ik geef twee voorbeelden (en drie tips ;-):

 

  • Zoek een actueel onderwerp dat je kunt linken met jouw vak.

Shock strategie van Trump
Photo made by Stephen Mayes – Unsplash

Voorbeeld 1: Effectief reorganiseren door Trump’s shockstrategie. President Trump is regelmatig in het nieuws, mede omdat hij vaak mensen shockeert met zijn ideeën. Er lijkt een strategie achter te zitten. Hoe toepasbaar is deze binnen reorganisaties? Deze kun je linken naar je eigen beroep. Voorbeeld lees je hier.

 

 

 

 

  • Zoek de link met de trend die gaande is met jouw beroep, methode, of jouw visie.

Hygge style: Photo made by wpaczocha – pixabay

Voorbeeld 2: Hoe hygge-proof zijn onze bedrijven? Trendgevoeligheid bij bedrijven en zelfs de gezondheidszorg. Het bestaat. Maar waarom zijn we gevoelig voor trends? Lees hier de inhoud.

 

 

  • Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een komend groot ‘event’ in Nederland, waar iedereen over praat.

Het kan The Passion zijn, de Hiswa of WK schaatsen of Coolste baan van Nederland. Misschien komt hierover nog een blog aan?

 

Alles kan en is mogelijk, zolang je maar heel duidelijk de link legt naar jouw inzicht. Mensen moeten het kunnen volgen wat je zegt.

 

Welke actualiteit spreekt jou aan op dit moment en zie jij een link met je eigen beroep? Deel het in onderstaand commentaarveld en inspireer ons met je mooie gedachten.

 

Hartelijke groeten,

 

 

 

Ps: ken je andere ondernemers, therapeuten of coaches die deze blog goed kunnen gebruiken? Deel deze blog en zij kunnen zich hier aanmelden om lid te worden, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste veranderingen, trends, inspirerende blogs, en aanbiedingen van www.mariellegiesberger.com 

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website