Call to action. Waarom krijg je hiermee meer klanten?

Wat is het precies?

Een call to action zet bezoekers aan om actie te ondernemen; te klikken, te bellen, te mailen etc. Je begeleidt je potentiele cliënten om zelf actie te nemen.

 

Je spoort dus iemand, die al geïnteresseerd is, aan om net dat ene stapje extra te zetten om contact met je op te nemen, in wat voor vorm dan ook.

 

Dit betekent dat wanneer jij op je website, blog of in je folder hebt geschreven wat je te bieden hebt, dat je je client uitnodigt om je te bellen, om zich aan te melden voor een cursus, om zich in te schrijven, om extra informatie aan te vragen of om zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Met name dit laatste is een goed middel, want dan kunnen ze via jouw nieuwsbrief rustig aan je wennen en jou als therapeut wat beter te leren kennen.

 

De call to action zorgt er dus voor dat je potentiele klant een echte klant van je wordt.

 

Hoe kun je een call to action het beste toepassen? Acht tips:

Tip 1 Opvallend en meteen zichtbaar

Als je je bedenkt dat jij weinig tijd hebt, dus je potentiele klant waarschijnlijk ook. Dan kun je je misschien wel voorstellen dat zij ook geen zin hebben om hele lappen tekst te lezen. Je wilt snel kunnen scannen. Dit kun doen door middel van: duidelijke koppen maken, vetgedrukte teksten, bullet list, links en een duidelijke call to action.

 

Tip 2 Het juiste moment

Je begint boven aan niet meteen met: neem nu met mij contact op! In gesprek wil je ook niet overvallen worden door iemand die meteen jou een horloge wilt aansmeren. Zo werkt het niet in contact, dus ook niet op je website of folder. Kies de plek dus zorgvuldig en logisch maar nog in het blikveld, voordat je gaat scrollen.

 

Tip 3 De juiste plek vanuit verschillende kanten

Het kan zijn dat geïnteresseerde klanten alles al eens uitvoerig op je website hebben gekeken, maar nog niets hebben gedaan. Als ze dan toch besluiten om contact met je op te nemen of om toch mee te doen met die ene cursus, dan willen ze dat direct vinden en niet nog eens een ellelange tekst door harken. Maak in je menu het overzichtelijk waar jouw klanten jouw diensten meteen kunnen vinden. Zorg ervoor dat je call to action altijd meteen op je website zichtbaar is, bijv bovenin. (dit moet ik zelf ook nog steeds regelen).

 

Tip 4 Maak het zo gratis mogelijk

Ben jij soms ook niet wat huiverig om op de call to action te drukken? Want je weet nog niet wat erachter steekt. Dat is altijd spannend om te doen, ook voor jouw klant. Voor hetzelfde geld wordt je weer van alles aangesmeerd. Daarom is het ook belangrijk dat je eerlijk, oprecht en integer overkomt. Precies zoals jij bent.

 

Tip 5 Een call to action per pagina

Gebruik per pagina altijd maar één call to action. Dus geen verschillende, ook al heb je nog zo veel te bieden. Mensen zijn net kleine kinderen, ze hebben moeite met kiezen. Als je er te lang over na moet denken om een keus te maken, dan is de kans groot dat je het gaat uitstellen. Het verhoogt dus de drempel om actie te ondernemen.

 

Tip 6 Wat krijg je precies als je erop klikt?

Een call to action die meteen zegt wat je ontvangt als je erop klikt, levert de meeste klanten op. Bijvoorbeeld: maak nu een afspraak, meld je hier aan voor een kennismakingsgesprek, geef je nu op voor de ….cursus, bestel vandaag nog dit … product,

 

Tip 7 Vorm, kleur en plek

Zorg voor een opvallende vorm, vaak een grote knop die opvalt door een andere kleur dan de rest van de pagina. Zorg ervoor dat je call to action knop op een zichtbare, in-your-face, plek staat zodat je bezoekers er niet omheen kunnen.

 

Tip 8 Waarom zou je call to action toepassen?

Heb je bezwaar om je call to action opvallend neer te zetten?

Krijg je het idee dat je met een call to action te opzichtig bent, jezelf te sterk aan het verkopen bent, dat je te opdringerig bent voor je potentiele klant? En dat je hiermee juist je klanten wegjaagt? Bekijk het een vanuit je klant! Een klant wilt graag precies weten waar hij aan toe is. Hij wil snel iets kunnen vinden. En naast een goed onderbouwd verhaal over jouw therapie, wilt hij ook graag weten wat hij kan doen om contact met jou op te nemen. Eigenlijk verwacht een klant niets anders van je dan dat je een call to action hebt, want dan ben je pas echt duidelijk. Dan laat je je klant pas goed weten wat je hem te bieden hebt

Met een call to action schep je dus duidelijkheid en transparantie. Dat willen we toch allemaal?

Wil jij meer klanten vanuit je hart en missie?

Wil je meer weten over het krijgen van klanten op een menselijke en integere manier, zonder dat je het gevoel hebt dat je jezelf aan het verkopen bent? Meld je dan meteen aan voor de inspiratieworkshop ‘Ondernemen vanuit je hart en missie’. Volgende week woensdag 19 april van 19.00 tot 21.00 uur. Ik heb nog maar 4 plekken over. Wil jij meer klanten in een korte tijd? Dan is deze plek voor jou en reserveer meteen hier!

 

Vind je het leuk om te reageren op deze blog?

Geef dan aan wat je te bieden hebt en welke call to action jij hiervoor gebruikt in het onderstaand commentaar veld. Tof als je reageert.

Ik hoop je snel te zien en te spreken over jouw ondernemerschap.

 

Hartelijke groeten,

 

Marielle Giesberger

 

 

 

PS: ken je andere therapeuten of coaches die deze blog goed kunnen gebruiken? Deel deze blog en zij kunnen zich hier aanmelden om lid te worden, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste veranderingen, trends, inspirerende blogs, en aanbiedingen van Wat is jouw pit?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website