Achtergrond

Jarenlang heb ik gewerkt als beeldend therapeut in de psychiatrie, verslavingszorg en jeugdzorg, maar ook bijvoorbeeld op de CVA afdeling. Ik heb in heel veel klinieken op allemaal verschillende afdelingen gewerkt. Bij dit werk voel ik me als een vis in het water.

Ieder mens is voor mij uniek in wie hij is, maar ook wat hij laat zien op creatief gebied. Het is voor mij altijd een uitdaging om op de juiste manier aan te sluiten bij de cliënt, zodat de cliënt zich gezien voelt, ervaart dat hij een stap vooruit kan zetten en dit op een creatieve manier alvast kan oefenen. 

 

Dankzij mijn creatieve en psychologische invalshoek en het werken met verschillende doelgroepen ben ik in 2004 de trainingswereld ingerold om mensen uit het bedrijfsleven te trainen. Sindsdien heb ik diverse trainingen ontwikkeld en gegeven voor grote/ kleine organisaties, profit- en non-profit, gezondheidzorg en onderwijs. Voor mij is trainen en coaching een logische stap, omdat het om het begeleiden van mensen gaat. (meer informatie hierover)

 

Het ontwikkelen van trainingen en opleidingen komt voort uit het maken van therapie-modules. De setting is alleen anders.

Ik kijk op verschillende niveaus; het leren, welke instructies het beste passen, hoe er gecommuniceerd wordt en wat de groepsdynamiek is. Als uitgangspunt werk ik graag vanuit een vraag of probleemstelling, zodat ik gericht onderzoek kan doen in hoe ik de training of opleiding zo kan maken dat deze het beste aansluit voor maximaal resultaat.

(meer informatie hierover).

 

 

De ervaring in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en mijn ondernemerschap heeft ertoe geleid dat ik sinds 2013 therapeuten, coaches en andere zzp-ers begeleid in hun ondernemerschap. Ik geef trainingen aan ondernemers die weinig hebben met marketing om meer klanten te krijgen. In deze rol begeleid ik ook therapeuten/ coaches met het bloggen om hun expertise te vergroten.

Daarbij maak ik gebruik van mijn eigen therapeutische houding, die haaks lijkt te staan op verkopen en marketing. Mijn manier van marketing maakt de verbinding tussen therapeut, coach en klant. Verkopen is dan niet meer iets onaantrekkelijk commercieels, maar oprecht geïnteresseerd in je klant.

Deze ervaring wordt uitgedrukt in:
1. Interim creatief therapeut/ trainer/ coach
2. Ontwerpen van trainingen en opleidingen
3. Ondernemen als therapeut of coach met je eigen praktijk en kunstenaars, o.a. bloggen.