Ontwikkeling, kunst en spiritualiteit

Ik geloof erin dat wanneer mensen vanuit zichzelf op een pure en oprechte manier leven, hun potentie dienend en deze inzetten, dat je op deze manier gemeenschappen creëert die gezond en duurzaam zijn en hierdoor de intensiteit van de gemeenschap maximaliseert en de kwaliteit van leven en werken versterkt.

Dit standpunt heeft in mijn werk met cliënten altijd een positief effect.

Werken vanuit je eigen kern zorgt ervoor dat je op al je leefgebieden in balans komt te staan. Hierdoor ben je meer in staat om te doen wat bij je past. Ben je in staat om uitdrukking te geven in wie je bent, vanuit rust en bezinning. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat is het beslist niet. Het is reflecteren: ervaren wat je doet, wat goed gaat, wat niet en waarom niet. En van daaruit aanpassen wat beter bij je past en dit gewoon doen. Ik hou ervan om de zaken altijd zo concreet mogelijk te maken.

Ik streef ernaar een wereld te creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn, zichzelf ontplooit ten gunste van zijn leefomgeving. Ik ben misschien dan wel een idealist, maar het heeft mij, en daarmee vele mensen individueel en in groepen vooruit geholpen. Ik sta voor authenticiteit, integriteit, diepgang, vrijheid en verbinding, ambitie en pro-activiteit.

Via Praktijk Marielle Giesberger geef ik hier op verschillende niveau’s uitdrukking aan:

Beeldende therapie om mensen te laten ervaren hoe je jezelf kunt zijn en toch binnen de maatschappij kunt participeren. Hoe je omgaat met je eigen tekortkomen en andermans tekortkomen. Via beeldende therapie maakt wat binnenin je zit zichtbaar door het beeldend werk wat je maakt door te schilderen, tekenen of te boetseren. Hierdoor vind je jezelf in het werk terug, herken je jezelf en waar je tegenaan loopt. Het is een laagdrempelige manier om te erkennen waar je staat en kun je via het beeldend werk experimenteren om je gewenste veranderingen te oefenen om weer terug in balans te komen met jezelf en met je omgeving.

Gesprekstherapie om mensen te laten vertellen waar ze tegen aan lopen, waar hun behoefte liggen en wat ze nodig hebben. Ik luister en ik maak de situatie helder waar het precies moeilijk is. Ook kijken we verder wat je kunt doen om je probleem hanteerbaar te maken of misschien zelfs op te kunnen lossen. Ook wordt er geoefend wat je zelf kun doen en zeggen, wat misschien moeilijk is, omdat het buiten je comfortzone ligt. Ik maak gedragspatronen overzichtelijk en via verschillende methodes ga je zelf aan de slag om hiermee te oefenen om niet meer terug te vallen op onhandige gewoontes die niet meer werken.

Ontwikkelingsgerichte trainingen voor mensen die het belangrijk vinden om zichzelf te blijven ontwikkelen en te scholen. Mensen die graag willen leren hoe ze vanuit ervaringen binnen de cursussen en trainingen hun leven in balans kunnen krijgen (en houden) door te werken aan eigen reflectie, bezinning en het ongemakkelijke niet uit de weggaan.

 

Wilt u aan de slag of heeft u een vraag?

Bel me meteen op: Marielle Giesberger 06 28 11 70 78

Geen tijd, maar wel alvast contact? Vul het contactformulier even in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

 

Hartelijke groeten,

 

Marielle Giesberger