Wensen

Mijn wensen zijn vaak geen materi├źle dingen, maar ambities en ervaringen die ik graag wil opdoen.

We zetten hoog in: Aim for the moon!

Mijn diepste wens is om uitdrukking te geven in alles wat ik in huis heb. Alleen is dat niet zo simpel, omdat de combinatie van mijn skills vrij divers zijn en voor mij totaal verbonden met elkaar. Namelijk Contact met jezelf, contact met de ander, contact met je omgeving en dat allemaal via gesprekken, creatief bezig zijn, vanuit een paradigma die bijna tegenovergesteld staat dan dat van de reguliere gezondheidszorg en toch samen kan gaan. Mijn diepste wens is om een ontwikkelingscentrum op te zetten met mensen die dezelfde zienswijze als ik hebben, zodat hier vanuit gewerkt kan worden en overgedragen kan worden aan jou en de volgende generatie.

Op dit moment ben ik begonnen om mijn Master Klinische Psychologie te halen. Aangezien er geen verkorte master is, volg ik eerst de verkorte opleiding Bachelor voor klinische psychologie. Hiermee hoop ik mijn horizon te verbreden in de reguliere kennis die er is over gezondheid en zorg.

Reizen vergroot mijn horizon in denken

Reizen is iets wat ik mijn hele leven zal doen. Het zit in mijn bloed. Vroeger met mijn surfboard, tegenwoordig met mijn lieve man en mini dochtertje van bijna 4 jaar oud (en ja, het liefst nog steeds op een surfboard in zee). Reizen kan voor mij lange tijd en ver weg zijn, maar ook kort en dichtbij huis. Voor mij is het belangrijk om met een open houding mensen te ontmoeten, de natuur te ervaren en te genieten. Wat ik graag mijn dochtertje wil meegeven is dat we een geheel zijn van een grote wereld met verschillende culturen. Dat samenwerken met verschillende mensen op veel verschillende manieren kan en verbindt en versterkt. Ik zeg niet dat dit makkelijk is, maar uiteindelijk wel rijker en steviger om in het leven te staan.

Ontwikkelingsprojecten, het liefst met mijn gezin.

Een andere wens is om ontwikkelingsprojecten te draaien in andere landen en culturen. ‘The world is my playground’; iets wat mijn omaatje vroeger heeft doorgegeven vanuit haar verhalen over haar vele reizen. Het mooie aan het ervaren en werken met mensen uit verschillende culturen is dat het mijn horizon verbreed in mijn manier van communiceren en werken met andere mensen. Door juist verschillen te omarmen, leer ik iedere keer meer en meer dat er meerdere waarheden en invalshoeken zijn om tot iets te komen. Het onderzoeken, uitproberen en delen hiervan maakt mij een completer mens.

Buikvriendelijk eten

Totaal andere wens is het overstappen naar ‘buikvriendelijk’ eten, i.p.v. eten als een consument; te veel, lekker en als verzadiging voor vermoeidheid, loslaten van de dag en mezelf trakteren omdat ik weer zo hard heb gewerkt. Ik ben een echte jo-jo met vol en slank en vol en slank. Ik hou van eten, ik kom uit een bourgondisch gezin en ik ben gek op eten uit allerlei culturen. Het is voor mij een uitdaging om zowel gezond, buikvriendelijk en toch lekker te koken.