Wensen

Mijn wensen zijn vaak geen materi├źle dingen, maar ambities en ervaringen die ik graag wil opdoen.

We zetten hoog in: Aim for the moon!

Op dit moment ben ik begonnen en staat hoog op mijn lijst om mijn Master Klinische Psychologie te halen. Aangezien er geen verkorte master is, volg ik eerst de verkorte opleiding Bachelor voor klinische psychologie. Het liefste ga ik in gesprekken de diepte in, wil ik weten hoe precies de gedragspatronen van iemand zijn, hoe deze ontwikkeld zijn en wat je eraan kunt doen om een stap vooruit te zetten. Probleemvraagstukken onderzoeken, uitdenken en omzetten in praktische (en soms beeldende) oefeningen, zodat mensen optimaal kunnen leren, dat is gewoon mijn ding. Laat mij het maar bedenken, testen en mensen hiervoor enthousiast maken. Dan ben ik op mijn best. Deze studie is voor mij een aanvulling voor mijn werk.

Reizen vergroot mijn horizon in denken

Reizen is iets wat ik mijn hele leven zal doen. Het zit in mijn bloed. Vroeger met mijn surfboard, tegenwoordig met mijn lieve man en mini dochtertje van bijna 4 jaar oud (en ja, het liefst nog steeds op een surfboard in zee). Reizen kan voor mij lange tijd en ver weg zijn, maar ook kort en dichtbij huis. Voor mij is het belangrijk om met een open houding mensen te ontmoeten, de natuur te ervaren en te genieten. Wat ik graag mijn dochtertje wil meegeven is dat we een geheel zijn van een grote wereld met verschillende culturen. Dat samenwerken met verschillende mensen op veel verschillende manieren kan en verbindt en versterkt. Ik zeg niet dat dit makkelijk is, maar uiteindelijk wel rijker en steviger om in het leven te staan.

Ontwikkelingsprojecten, het liefst met mijn gezin.

Een andere wens is om ontwikkelingsprojecten te draaien in andere landen en culturen. ‘The world is my playground’; iets wat mijn omaatje vroeger heeft doorgegeven vanuit haar verhalen over haar vele reizen. Het mooie aan het ervaren en werken met mensen uit verschillende culturen is dat het mijn horizon verbreed in mijn manier van communiceren en werken met andere mensen. Door juist verschillen te omarmen, leer ik iedere keer meer en meer dat er meerdere waarheden en invalshoeken zijn om tot iets te komen. Het onderzoeken, uitproberen en delen hiervan maakt mij een completer mens.

Buikvriendelijk eten

Totaal andere wens is het overstappen naar ‘buikvriendelijk’ eten, i.p.v. eten als een consument; te veel, lekker en als verzadiging voor vermoeidheid, loslaten van de dag en mezelf trakteren omdat ik weer zo hard heb gewerkt. Ik ben een echte jo-jo met vol en slank en vol en slank. Ik hou van eten, ik kom uit een bourgondisch gezin en ik ben gek op eten uit allerlei culturen. Het is voor mij een uitdaging om zowel gezond, buikvriendelijk en toch lekker te koken.