Andere kijk

Een totaal andere kijk op gezondheid

We leven in een wereld waar de wetenschap als heilig beschouwd wordt.  Waar mensen zelf niet meer waarnemen, voelen en nadenken of het echt klopt wat er door ‘experts’ gezegd wordt. Waar angst en onwetendheid overheerst.

Er is zoveel meer dan een fysiek lichaam en dat wij mensen denken. Vroeger werd er nog het woord ‘ziel’ gebruikt, dat verbannen is uit de huidige wetenschap. Alleen behalve een lichaam, voelen wij, denken wij en handelen wij en voelen we ons verbonden met elkaar vanuit onze ziel en onze geest. Dit alles wordt niet benoemd in de reguliere wetenschap, maar is er wel. Na jarenlang gewerkt te hebben in beide wegen; reguliere gezondheidszorg en ‘alternatieve’ gezondheidszorg, begrijp ik eindelijk hoe belangrijk het is om het geheel te zien. Dat wij verbonden zijn met onze lichaam, ziel en geest met de rest van wereld. Alleen door verder te kijken dan hoe een lichaam werkt, ga je zogenaamde ziektes overwinnen en genezen.

Het is een paradigma die tegenovergesteld aan de reguliere gezondheidszorg en toch samen kan gaan. Mijn diepste wens is om mensen zelfstandig te maken in hun eigen gezondheid en daarmee in hun leven, zodat deze ontwikkeling overgedragen kan worden met jou aan de volgende generatie.