Hoelang duurt het voordat we in het bedrijfsleven ook hygge-proof moeten zijn? Gevoeligheid van trends in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

Photo made by wpaczocha – pixabay

Het gelukzalige, gezellige en vertrouwde gevoel, waarvoor ze in Denemarken een woord voor hebben: Hygge. Wat eerst Feng Shui was, is nu hygge… en meer! Hygge is een staat van zijn, dat je je gelukkig voelt, gezond en gewoon goed in je vel zit. Samen of alleen. En dat je er tijd voor neem. Dit hygge-gevoel neemt de wereld over en staat haast lijnrecht tegenover de haastige prestige-maatschappij waarin wij onszelf drukken. Wat ik interessant vind, is dat wanneer ik naar de gezondheidszorg kijk en naar het bedrijfsleven, dan ervaar ik zelfs daar een gevoeligheid voor trends. Zo was binnen de gezondheidszorg familieopstellingen voor een periode een trend. Dit werd later weer doorgevoerd in de business wereld d.m.v. bedrijfsopstellingen. Op dit moment is het communicatiemodel met archetypes in zwang waar heel veel bedrijven mee werken.

 

Kunnen we erop wachten dat bedrijven in Nederland hygge moeten zijn? Vertrouwd, gezellig samen, gericht op de behoefte van de medewerkers, waardoor je je meer verbonden voelt met het bedrijf. Of is de trend alweer voorbij?

 

Photo made by Gerald – Pixabay

Waarom zijn we gevoelig voor trends?

 

We laten ons verleiden door de buitenkant van andere mensen, die alles op social media en het internet etaleren. De drang om ergens in mee te gaan is groot, omdat we op een onbewust niveau denken dat we er dan succesvoller mee worden.

 

 

Als je jezelf niet goed kent en leeft volgens de verwachtingen van je ouders en je omgeving, dan raak je een beetje verwijderd van wie je werkelijk bent. Dan volg je wat er om je heen gebeurd, zonder echt te voelen of het bij je past.

Dan volg je makkelijk iemand waarbij je denkt dat die het wel op orde heeft. Alleen geeft dat niet die voldoening waarop je gehoopt had. Daardoor ontstaan er trends, want als je die voldoening niet krijgt, ga je op zoek naar iets anders.

 

Terwijl als je weet wie je bent, wat je voelt op momenten van rust en jezelf dan compleet voelt, dan maak je veel bewuster een keuze of deze trend bij jou en je bestemming past of niet.

 

Photo made by Markusspiske – pixabay

Wat dat betreft zou het zomaar kunnen zijn dat ‘hygge’ wel kan beklijven. Hygge betekent namelijk ‘well-being’, het is niet zozeer de buitenkant, maar een staat van ‘zijn’, een gevoel van jezelf goed, gezond en gelukkig voelen. Maar dat wordt vaak niet in de trend opgepakt, meestal alleen de uiterlijkheden 😉

 

Welke trends heb jij gespot binnen het bedrijfsleven of gezondheidszorg? En welke trends vind jij leuk, waarvan je denkt dat die bij je passen? Deel ze in onderstaand commentaarveld en inspireer elkaar.

 

Hartelijke groeten,

 

 

 

PS: Vind je deze blog interessant? Wil je hem dan delen via Social Media? Of weet je iemand die graag deze blog wilt lezen? Stuur je hem of haar dan door naar www.mariellegiesberger.com? Dat is erg sympathiek van je.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website