Coach traject

Ieder mens is voor mij uniek in wie hij is. Maar ook wat hij laat zien in gesprek of op creatief gebied. Het is voor mij altijd een uitdaging om op de juiste manier aan te sluiten bij de cliënt. Op deze manier voelt de cliënt zich gezien. En ervaart hij dat hij een stap vooruit kan zetten en door middel van beeldende therapie, of coaching dit alvast kan oefenen. 

Het volgen van een coachtraject

 

Tijdens het coachen oefen je op een tastbare manier hoe je met de belemmeringen uit je leven om kunt gaan. Het is een gespreksvorm waarbij je leert om anders tegen bepaalde zaken aan te kijken, te ontdekken wat er gebeurt in de wisselwerking tussen jou en andere mensen, of om ander gedrag aan te leren. Tijdens het coachen kun je onbekende kanten van jezelf ontdekken, en leren wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen.

De combinatie van oplossingsgericht coachen en ontwikkelingsgericht is een effectieve behandelvorm van diverse psychiatrische klachten, zoals depressies, angststoornissen, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en onbegrepen lichamelijke klachten.

Het is aan mij om jouw gedachten, gevoelens en intenties en gedrag te structureren. Hierin inzicht te geven en te begeleiden d.m.v. vragen en oefeningen aan te bieden om verandering in je situatie te krijgen. Vragen of problemen worden tijdens het coachgesprek zichtbaar.

 

Ik werk klachtgericht- en persoonsgericht, oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht. Soms is het nodig om meteen aan te pakken om je leven te veranderen. Op andere momenten is het belangrijker om de achterliggende reden, drijfveer van jouw gedrag te onderzoeken en te verwerken. Dit om ruimte te geven om je leven weer op te pakken.

Het liefste ga ik in gesprekken de diepte in, wil ik weten hoe precies de gedragspatronen van iemand zijn, hoe deze ontwikkeld zijn en wat je eraan kunt doen om een stap vooruit te zetten. Probleemvraagstukken onderzoeken, uitdenken en omzetten in praktische (en soms beeldende) oefeningen, zodat mensen optimaal kunnen leren, dat is gewoon mijn ding. Laat mij het maar bedenken, testen en mensen hiervoor enthousiast maken. Dan ben ik op mijn best. Deze studie is voor mij een aanvulling voor mijn werk.

Vergoeding

Coachgesprekken worden door bedrijven en instellingen vaak vergoed. Wanneer coachingsgesprekken voor je werk bedoelt zijn, kun je bij je werkgever altijd vragen om een vergoeding. Een werkgever heeft voor jou als werknemer altijd een x-bedrag voor bijscholing, intervisie of supervisie. Wanneer je in de ziektewet bent, dan kunnen de coachgesprekken ook vergoed worden. Meestal heb je dan naast je werkgever ook te maken met je bedrijfsarts die coachgesprekken (of kunstzinnige therapie) kunnen adviseren om te gaan volgen. Natuurlijk wilt je werkgever graag weten waarvoor je de coach sessies wilt inzetten. Kom je hier zelf niet uit? Dan denk ik graag met je mee, wat je je werkgever wilt vertellen.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf deze ontmoeting.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.