Kosten & Vergoeding

Vergoeding kunstzinnige therapie/ beeldende therapie

Een gedeelte van kunstzinnige therapie kan vergoed worden via de verzekering in het aanvullende pakket onder alternatieve therapie. Heel erg fijn is het om te weten dat je eigen risico niet wordt aangesproken! En voor kunstzinnige therapie heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts! Je kunt zelf bepalen of je kunstzinnige therapie wilt. Check je eigen verzekeringspolis om precies te weten waar je aan toe bent.

Verwijzing door psychotherapeut

Voor kunstzinnige therapie (ook wel beeldende therapie genoemd) hoef je geen verwijzing van een arts of psychotherapeut te hebben.

Wanneer je in psychotherapie bent, mag je naar eigen keuze kunstzinnige therapie aanvullend inzetten. Een kunstzinnig therapeut mag door een regiebehandelaar (BIG) ingezet worden om een deel van de behandeling in de 2e-lijns zorg uit te voeren.

Ik heb een AGBcode en ik ben aangesloten bij de benodigde beroepsverenigingen (NVKToag en NVAZ) en voldoe hierbij aan alle eisen. Daarnaast is het ook voor mij als therapeut belangrijk om continue geschoold te worden in mijn beroep.

Tarieven

Eerste kennismaking (30 minuten) Gratis
Kunstzinnige therapie individueel volwassenen 86,- per uur btw vrij
Kunstzinnige therapie ind. jongeren tot 18 65,- per 45 minuten btw vrij
Kunstzinnige therapie individueel kinderen 65,- per 45 minuten btw vrij

 

De kunstzinnige therapie tarieven gelden voor particulieren, die via de zorgverzekering eventueel vergoed kunnen worden. Voor bedrijven en gemeenten worden voor kunstzinnige therapie andere tarieven gehanteerd. Tarieven workshops, trainingen en interim opdrachten hebben andere tarieven die in overleg worden overeengekomen.

Betaal lekker makkelijk per pin

  • Je kunt na de sessie direct per pin voldaan. En natuurlijk krijg je een bewijs van betalen mee. De factuur wordt per email nagestuurd,
  • Facturen worden altijd per e-mail verzonden i.v.m. het milieu.

Afzeggen van de gemaakte afspraak

Afzeggen kan minimaal 24 uur van tevoren via de telefoon 06 28 11 70 78 of via mail, sms of Whats App.

Kosten 1ekeer niet tijdig afzeggen is 20,-. Gebeurt dit vaker? Dan wordt het volledige bedrag van de coach sessie of kunstzinnige therapie in rekening gebracht.

Lukt ’t even niet?

Wanneer het je financieel niet lukt om de rekening (volledig) te voldoen, kun je die vooraf bespreken. Dit mag geen belemmering zijn voor coaching of therapie. We bespreken samen wat wel lukt voor je en of dit voor mij ook haalbaar is.

Mocht je je niet aan de betalingsafspraken houden, dan heb ik het recht om:

  • Je vooraf te laten betalen via pin vóór aanvang van de sessie (wel zo eerlijk),
  • We spreken af wat je wel betaalt en op welk moment,
  • We stellen de behandeling uit totdat je betaald heeft,
  • Staat er nog steeds te veel open en betaal je niet?  Dan wordt de factuur uit handen gegeven aan een incassobureau. Ik gaan ervan uit dat dit niet zover zal komen.