Het hebben van verschillende banen is van deze tijd. Komt dat even goed uit.

Slash – by Marielle Giesberger

Vroeger had je pas carrière gemaakt als je lange(re) tijd bij één bedrijf aan het werk was en waarbinnen je je carrière had opgebouwd. Sinds de crisis uit 2007 is de economie veranderd en lijkt het steeds meer gewoon te worden dat je meerdere dingen doet om inkomsten te genereren. Dit is iets wat veel therapeuten herkennen, want bijna niemand heeft een fulltime praktijk. Ook past dit veel meer bij de next generation (millenials and younger).

In Amerika heet het hebben van verschillende banen dat je een ‘slasher’ bent.

Being a slasher – by Marielle Giesberger

Het is zelfs hip om een slasher te zijn, want je doet verschillende werkzaamheden die je leuk vindt en waar je goed in bent. Zoals bijvoorbeeld therapeut zijn/ slash en een cateringbedrijf hebben/ slash twee dagen in de week op een school lesgeven. Of 3 dagen als pedagogisch medewerker/ loopbaancoach/ creatieve workshops geven.

 

Vaak heb je het gevoel dat je niet volledig meetelt, omdat je niet een volle praktijk van 5 dagen draait. Nou èn? Als je beseft dat het merendeel van de therapeuten en coaches hun praktijk hebben voor 2 à 3 dagen in de week èn daarnaast iets anders doen, dan tel je wel degelijk mee.

Iedere cliënt die jij kan helpen is namelijk weer iemand die vooruit kan en niet in het gezondheidszorgsysteem valt.

Uit de interviews met succesvolle therapeuten in New York kwamen er twee punten sterk naar voren, die ik graag met je wil delen.

 • Iedere therapeut doet meerdere dingen. Dit is lang niet voor iedere therapeut een noodzaak uit geld, maar uit noodzaak om zichzelf te kunnen uiten in hun passie. Veel therapeuten geven naast hun eigen praktijk, les aan studenten èn doen ze nog iets in de gezondheidszorg of iets creatiefs.
 • Veel van deze therapeuten geven aan dat ze therapeut zijn geworden, omdat het hun missie is. Ze voelen dat ze dit moeten doen en ik weet zeker dat dit ook voor jou geldt.

Therapeut zijn of coach is een roeping. Het hoort bij jou, omdat jij degene bent die dit mag uitdragen en de gave bezit om mensen te helpen.

Photo made by Marielle Giesberger

Elizabeth Gilbert schrijft in haar boek ‘Big Magic’ dat ‘creativiteit’ aan komt waaien op het moment dat het naar buiten gemanifesteerd moet worden. Met andere woorden; op het moment dat het bij jou broeit en dat je voelt dat je er iets mee moet doen, dat je het op dat moment ook echt moet gaan doen. Ze schrijft dat deze keus vaak ook betekent dat het niet de makkelijkste weg is. Je maakt de keus om in haar geval te schrijven, omdat het nu eenmaal ‘moet’. Je bent er door bevangen en neemt de consequentie voor lief. Dit betekent dat je misschien ook andere werkzaamheden doet. Soms omdat je nu eenmaal het geld hard nodig hebt. Maar het liefst omdat het andere ook gewoon leuk is en bij je past.

Accepteer van jezelf dat je een slasher bent, omdat het je roeping is. Het past bij je en jij bent degene die dit kan uitdragen en mensen hiermee kunt helpen.

Wat mij leuk lijkt is dat je deelt wat voor een slasher je bent. Kom maar op met jouw bijzondere werkzaamheden. Warvoor een slasher ben jij?

 

Hartelijke groeten,

 

 

 

PS: ken je andere therapeuten of coaches die deze blog goed kunnen gebruiken? Deel deze blog en zij kunnen zich hier aanmelden om lid te worden, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste veranderingen, trends, inspirerende blogs, en aanbiedingen van mij.

Reageer op dit artikel

2 thoughts on “Het hebben van verschillende banen is van deze tijd. Komt dat even goed uit.

 1. Wat bevrijdend om deze blog te lezen. Naar de buitenwereld ben ik bezig met Pranic Healing, een methode om op energieniveau je gezondheid te bevorderen. Daarnaast geef ik ook Hatha Yoga en heb een parttime baan in de zorg. Het werken in de zorg is juist het gene waar ik niet mee naar buitenkom terwijl ik daar ook plezier en rust in vind.

  De overeenkomst is dat ik met mensen werk, me ermee kan verbinden en waar ik mezelf kan zijn. Dat laatste hoop ik ook aan andere mensen te kunnen geven. De Pranic Healing en Yoga zijn daar zeer mooie hulpmiddelen voor om beter contact te maken met jezelf en daardoor ook met de ander. En dit is maar een van de facetten waarom ik deze methodes toepas voor mezelf en anderen.

  • Dag Annelies, wat je schrijft is heel erg herkenbaar voor veel therapeuten en zeker ook voor mezelf. Omdat je in alle werkzaamheden met mensen werkt, is het gewoon fijn en plezierig. En het ene werk hoeft helemaal geen ‘gezicht’ naar buiten te hebben en het andere werk weer wel. Ook heel erg fijn dat je dit deelt, want nu krijg ik een ‘totaalbeeld’ van je met al het werk wat je doet.
   Veel therapeuten voelen zich door al die verschillende werkzaamheden niet ‘succesvol’ of ‘waardevol’ genoeg als ze een kleine praktijk hebben. Terwijl het juist voor veel therapeuten de realiteit is en in deze tijd niet meer dan normaal.
   Geniet lekker verder met al je werkzaamheden Annelies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website