Zorg dat je de beste bent in jouw vak

Photo by Bryan Minear on Unsplash

Wij zijn een bescheiden volkje. We zijn meestal erg gematigd in waar we goed in zijn. Het spreekwoord “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” spreekt boekdelen. Opscheppen kan niet, mag niet, hoort niet. Laat staan dat je dat doet als therapeut of coach. Op een of andere manier staat dat haaks op je integriteit als therapeut of coach. En dat is weer erg belangrijk is voor het vertrouwen van de klant in jou.

 

Self-healers

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Het tegendeel is er vaak ook: er zijn heel veel slechte coaches en therapeuten in ons land. Misschien besef je het niet, maar bezig zijn met persoonlijke issues is gewoon een ‘luxe’ probleem. Wij hoeven niet, zoals bijvoorbeeld in India, keihard te werken voor ons geld. In Nederland hebben we het eigenlijk best goed. We werken wel, jazeker, dat ontken ik niet, maar we hebben ook tijd en ruimte om na te denken over ons leven. Wat er allemaal gebeurt in je leven en wat je daarbij ervaart. Veel mensen doen dat via een coach-opleiding of het volgen van een therapeuten-opleiding. Het zijn de ‘self-healers’ tussen ons. Een gevaarlijk volkje, als ik zo bot mag zijn, want deze mensen willen andere mensen helpen, omdat het henzelf zo goed geholpen heeft. Een ander willen ze hiermee helpen. Dat zorgt ervoor dat ze zichzelf nog beter gaan voelen, want daarmee hebben ze een mens ‘gered’.

 

Eigen mogelijkheden

Deze zogenaamde therapeuten en coaches staan er niet bij stil dat ze onbewust ‘top-down’ bezig zijn, zelf in het systeem stappen van de ‘redder’ die de client (het ‘slachtoffer’) redt. Wat ze niet beseffen is dat ze daarmee nooit, maar ook nooit hun client kunnen helpen. Hetzelfde geldt voor adviezen geven. Ik kan wel honderd adviezen geven, maar als het niet vanuit de client zelf komt, dan voelt die zich nooit en te nimmer aangesproken, niet in zijn gevoel geraakt en zal dan zichzelf ook niet geroepen voelen om hier iets aan te doen. Als een client zich niet erkend voelt in zijn gevoel door jou, als hij geen inzicht krijgt in zijn eigen situatie, dan heeft zo iemand er niets aan. Eigenlijk ontneem je je client de mogelijkheid om zelfstandig zijn mogelijkheden te benutten. Een client komt namelijk pas in actie als hij er zelf het nut van in ziet, als hij zelf het besluit heeft genomen om er echt iets aan te gaan doen. En niet omdat jij hem advies hebt gegeven of omdat jij hem hebt ‘gered’.

Helpen is de paradox van therapeut en coach zijn.

 

Kwaliteit verkoopt

Photo by Nine Koper on Unsplash

De beste zijn in je vak, dat verkoopt zichzelf op ten duur. Dat hoef je niet van de daken te schreeuwen, want mensen gaan dit voor je doen (mond tot mond reclame). Vaak in privé sfeer met mensen die zij vertrouwen. Betere reclame kun je voor jezelf niet maken. Dus zorg er nou maar gewoon voor dat je stiekem verdomd goed bent of wordt (ongeacht wat andere mensen daarvan vinden), want je wilt niet eindigen in zo’n boek als van Marian Mudder van Sofa Sessies. Geloof me, echt niet.

 

Wat heb jij eens gehoord of meegemaakt bij kwakzalver-therapeuten en coaches? Welke blunders ken jij? Deel jouw mening het in onderstaand commentaarveld, zodat het duidelijk mag worden voor iedereen wat echt niet kan.

 

Hartelijke groeten,

 

 

 

PS: ken je andere therapeuten of coaches die deze blog goed kunnen gebruiken? Deel deze blog en zij kunnen zich hier aanmelden om lid te worden, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste veranderingen, trends, inspirerende blogs, en aanbiedingen van Marielle Giesberger.

 

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website